Valpblogg

Valpblogg

slutspurten

F-kullenPosted by Ulla Frisk Wed, July 08, 2015 19:42:01
Det har hänt mycket sen sist. Eva o Bent på Sandbytösen har varit här och hälsat på och valparna är i sitt esse då de får besök. Sen var AC och Markus här söndag/måndag. Ett valptest på måndag förmiddag och på eftermiddagen träning med Cobrans förra kull. Det var så roligt att se Helena och Agneta o Hasse med sina små. Och valparna hade en heldag då de var hur trötta som helst på kvällen. Markus var som en av dem och lekte och lekte med dem. De har mycket gemensamt valpar och människoungar.
Nu har de inte lång tid kvar hos mig. De flesta åker till helgen och en på måndag och den sista på torsdag. Sen får jag ägna mig åt den jag har kvar. Himla synd att det blir skitväder fram till att de lämnar boet. Allt blir mycket lättare då det inte är regn utan de kan vara ute och leka på ett annat sätt. På fredag skall vi till veterinären och då får vi se vad de går för vad gäller bilåkning.

klättrare

F-kullenPosted by Ulla Frisk Sat, July 04, 2015 07:52:20
Jag skriver inte så ofta i bloggen numera. Jag har inte tid. All tid under dagen går åt till valpar, promenader och Sunnebesök. Valparna börjar nu bli en aning jobbiga. I går morse, vid 5-tiden, hörde jag ett himla dunkande och skällande, så jag gick upp och smög upp dörren. Vad möter mig där? Jo bajshögar och två valpar; den gula och den svarta. De h hade klättrat över grinden- 80 cm. Jag har fått fixa till så det inte finns några maskor att klättra i men i morse vaknade de vid 5-tiden igen och försökte. Jag kikade men visade mig inte. De försökte att hoppa och klättra på slät vägg men de tog sig inte över. Jag väntade tills de var lugna sen släppte jag ut och gav mat. Väl ute i dagiset började nån klättra på tunnan som jag har tidningar i och tog sig upp på högsta staketet, tur att jag var ute och såg för nu är tunnan borta. Det är en tunna med genomgripande mönster så de får in tassarna där. Nu har jag lärt mig nåt nytt! Den tunnan med tidningar har stått där i 10-tal år och ingen har försökt förut. Men ett försökt så "trial and error" ni vet. Har en tagit sig upp en gång med ett ganska lyckat resultat så kommer de ihåg. Så himla påhittiga men så goa. Upp i knät och helt avslappnade.Svansarna viftar hela tiden och de är överlyckliga åt människor. Både på gott och ont :-)vårt hem dagtid-dagiset

F-kullenPosted by Ulla Frisk Sat, June 27, 2015 20:42:19
Valparna har nu växt till sig och är nu små hundar. De är ute i dagiset hela dagarna och de går oftast utomhus och rastar sig. Klart det blir nån skvätt inne nån gång men inte ofta. I går lyfte en av hanarna på benet. Jag vet att det inte är medvetet men det ser så lustigt ut det första gången då de är så små. Nätterna tillbringar de inomhus i köket och de är snälla på natten. Jag har lärt det att vara tysta till dess jag går upp och vi får se hur länge det håller. De är riktiga klättrare och tar sig upp och över lite varstans. Alla är mycket sociala och älskar då det är valpköpare på G som bryr sig om dem hela tiden. De har även träffat barn och de ser faktiskt att det är barn. alltså nåt att vara kompis med . Den värsta tiden är kvar, de kräver mer och mer av mig och mitt sällskap och det börjar kännas att jag inte räcker till för så många. Jag kan inte ha mer än en i taget i knät och gosa med, så det får ta den tid det tar att låta var och en få sin tid med mig.

lärandets tid

F-kullenPosted by Ulla Frisk Sat, June 20, 2015 20:03:46
Nu händer det saker. Valparna Ett par av valparna har lärt sig ta sig över till hallen från köket. Jag försökte i natt att stänga grinden och ha Cobra inne hos mig. Det förde dock med sig att Cobran väckte mig först vid 1-tiden och sen för gott 4 för hon ville in och städa och ge dem di. Fast jag tror nog att städdillet tog över. Jag vet inte hur jag skall göra i natt för att få sova utan iderligare väckningar. Men det ordner sä! Några har även tagit klivet upp på taket till de små burarna. I går fick de vara ute på framsidan för första gången, eftersom vi hade en underbar solig dag. I dag har de varit ute i dagiset halva dagen. Först en stund på framsidan och sen bar jag dem ut till dagiset. Och de trivdes gott, bara det kom dit. I torsdags var Lotta här och kollade valparna och tog dessa underbara bilder. I går midsommarafton var Helena, Öjvind och dogsen Åda och Elin här och vi åt ett god midsommarmiddag. Cobra och Åda samt Elin var ute med oss på bakre verandan där vi kunde sitta och äta och vädret var jättebra och det var ett helt perfekt midsommar väder. Även i dag har vädret visat sig från sin bästa sida och Susanne och hennes kille från Norge har varit här och pratat med valparna och valparna bara älskar då det kommer valptittare. För att inte tala om Cobran som får lika mycket uppmärksamhet som sina barn.

köksvägen

F-kullenPosted by Ulla Frisk Fri, June 12, 2015 16:06:26
I dag har de små flyttat in i köket. Men ujuj va stor världen blev. Det var en del gnäll och ensamhetsyl innan de slog sig till ro. Men de har inte ätit bra i dag trots köket! De blir väl lite otrygga då allt är nytt. Cobran har ju varit inne då och då och jag är ju ofta där eftersom jag fixar mat mm och köket är då min domän. Nästa vecka nån gång skall de få gå ut för första gången. Allt som är första gången är intressant att iaktta.

De är i vart fall duktiga ylare!

lite av varje

F-kullenPosted by Ulla Frisk Thu, June 11, 2015 19:29:05
En vecka sen jag bloggade. Det finns inte så mycket tid över nu. Mycket att göra då valparna växer och en natt i början av veckan var det en valp som kom över gallret och var utanför. Han förde väsen och de andra förde väsen så jag fick gå in och lyfta in valpen igen. I morron skall jag ta ut gänget i köket så de får större plats. Därifrån kan jag oxå släppa ut dem på framsidan. Men det får bli några dagar att bo in sig på i köket. De äter fyra mål mat om dagen och de äter ur valpbarerna nu- utan att ligga i dem. Köket betyder
att det blir ljusare och jag kan ta bilder med kameran så jag kan lägga ut flera på bloggen. Om jag har tid förstås!

blingade, pedikyr mm

F-kullenPosted by Ulla Frisk Sat, June 06, 2015 07:51:06
Några dar sen jag bloggade. Allt går så himla fort nu. De rör sig för fullt i hagen. De äter 3 mål hundmat om dagen och jag avmaskade i början av veckan. I går klippte jag 144 klor igen samtidigt som jag blingade dem, dvs satte på dem de små halsbanden. Hanarna har ljusblå, mörkblå och grön färg. Tikarna är ju fem st st så jag fick ta både rött, gult och svart.

I dag är de tre veckor och i går var jag och hälsade på Anneli och hennes valpar som är fem veckor och herrejesus vilken skillnad i storlek det är på två veckor. Det vet jag ju men det är fint att se det så direkt. Då man växer upp med, dem ser man inte riktigt hur de växer.

I dag kommer första valpköparen på besök. Det skall bli roligt att ser då de luktar sig till en ny människa. Fast så småningom blir de så vana så de fattar inte om det är nytt, bara att det är människa.

skriet från vildmarken och byte av bostad

F-kullenPosted by Ulla Frisk Tue, June 02, 2015 09:09:15
Lite huvudporträtt fast fortfarande lite konstigt ljus. Nu har det i vart fall hänt saker. Under två dagar, söndag och måndag, ylade vi tillsammans. Det känns underbart att höra vildmarksylet och att det känns som kommunikation. Det är första gången jag har ylat med valpar två gånger Men det ser ut som att ylet inte sitter långt inne.
I går satte jag dem på hage i valprummet. Klart det blev ju en stoor värld så det blev ngt otryggt och några ensamhetsyl hördes. Cobran blir ju oxå lite orolig då allt inte är som vanligt och vill först inte lägga sig hos dem. Men som vanligt ordnar det sig. Min valplåda är så liten så de får inte plats då de växer till sig. Det är underbart att se att de fattar det här med att rasta sig på tidningar långt bort från liggplatsen. Klart det blir lite här och där men de försöker komma på tidningen. Jag avmaskade både mor och valpar igår och de vägde runt 1 1/2 kg,

Next »