AC valpblogg

AC valpblogg

A "proper dog"

valpkullPosted by acvalpblogg Mon, November 27, 2017 08:35:18
= en "riktig hund" kallades de i UK. The "proper dog"var en labrador.
Så är det inom jaktvärlden idag. Alla har en labrador. Labradoren går dit man pekar,de är enkla och trevliga, företagsamma men i min smak ganska opersonliga. Det vore synd att förlora mångfalden av våra arbetande retriever raser...
Så jag tänker fortsätta min avel med målsättningen att få fram arbetsdugliga, friska och sociala golden med en attityd och drive till arbete och samarbetsvilja likt den som fanns förr.
Sen får vi se om jag lyckas...smiley
Jag har ju i Ulla (som varit uppfödare av Vassruggens goldies sedan början av 90-talet) den bästa mentor man kan tänka sig. Ulla lär mig massor och jag är tacksam och hedrad att få vara med som delägare i Vassruggens kennel!
Jag har planer på att bygga ut mitt hus så att vi kan få ett stort "hundrum",både för hundarnas och vår egen skull. Jag hoppas kunna förverkliga denna dröm tillsammans med min snälla och duktiga partner.
I helgen satte vi ett provisoriskt tak över valphagen i trädgården. Nu kan de vistas utomhus utan att bli alltför blöta. Där finns en tunnel,petflaskor trampa runt på:), en rörlig bräda och en liten mini ruinstad.
Så här blev det
På kvällen styckade vi mera mat till hundarna. Vi har egna får och en del måste efter uttjänad tid bytas ut.
30 kg kött och ben till de stora och innerfilé till de små underverken.
Det känns riktigt och rätt att en "proper dog" ska äta "proper food".
Jag hoppas så klart att ni ska fortsätta att ge valparna BARF eller färsk foder även i framtiden.
De får en så fin fysik,päls och bevisligen ett starkare immunförsvar- för att inte tala om hur de njuter av smaken och konsistensen !
Nu går vi in i femte veckan och grisarna har faktiskat fått en midja och springer på bra på sina små ben, busar, bits för att sedan ramla ihop på fällen, mao är de precis som valpar ska va´-fast så klart de finaste som finns på denna jordsmiley
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ulla Mon, November 27, 2017 17:15:09

Bra att du tänker som jag ; att vi måste se till att få bra arbetande golden, annars blir det för oss som ex bordercollie och mallar som tränkt undan andra vanliga arbetande bruksraser. Jag tycker som du då det gäller jaktlabbarna. Duktiga o lydiga men opersonliga och inte så sociala för min smak.
Hoppas det blir bra i utegården för de små. Ocj jag väntar på lite bilder utomhus !

Posted by Thomas Hultstrand-Bogemark Mon, November 27, 2017 10:25:50

Kul att följa. Lycka till i framtiden. Mvh Thomas